Huisruil is milieubewust en een vorm van duurzaam toerisme

Wij geloven dat huisruil, naast het creëren van een authentieke reiservaring, meehelpt aan het inperken van milieubelastende inftrastructuur in drukbezochte toeristische plaatsen, zoals hotels en vakantieparken. Huisruil bevordert de lokale handel en maakt gebruik van plaatselijke dienstverlening. Huisruil sluit aan bij de verhoogde interesse voor duurzaam toerisme.

Huisruil en lokale economie

Huisruilers helpen de lokale handelaren en economie door te winkelen op lokale markten en door lokale diensten te gebruiken. De toenemende interesse in woningruil is een vanzelfsprekend antwoord om van de beweging voor verantwoord en duurzaam reizen

Huisruil is deeleconmie in zijn ware vorm

Deeleconomie is tegenwoordig een zeer populair concept. Het benadrukt de voorkeur van mensen om goederen en diensten te delen, te ruilen of te lenen in plaats van ze te kopen en te bezitten. Dat doen we sinds 1953 bij Intervac, waardoor Intervac een van de pioniers is in de moderne deeleconomie. In plaats van een vakantiehuis te kopen of te huren ... waarom zou u er niet één ruilen?