Over Intervac

Wij zijn de pioniers van het huisruilen!

Een originele en volledig aparte kijk op reizen! Intervac is niet zomaar een organisatie, maar een unieke benadering van vakantie die werd ontdekt en uitgewerkt door de oprichters van onze service. Sinds 1953 maken wij huisruil als vakantieformule mogelijk tussen gezinnen met en/of zonder kinderen, alleenstaanden en senioren. Binnen onze organisatie werken de vertegenwoordigers in elk land over de grenzen samen, wereldwijd, om het mogelijk te maken dat u de perfecte ruilpartners kunt vinden en dat uw vakanties zorgenloos en heel prettig kunnen verlopen.

Cultureel verrijkend , milieuvriendelijk en voordelig.

INTERVAC werd opgericht in 1953 in Europa door een groep leerkrachten met genoeg vrije tijd, die zochten naar een andere en betaalbare manier om internationaal te kunnen reizen. Na enkele ruilvakanties bij collegas beseften zij dat het tijdelijk verblijven in het huis van iemand anders, tegelijk zo uniek en ook vanzelfsprekend, heel goed was voor het ontwikkelen en onderhouden van internationale vriendschappen. Het concept is vanaf die tijd voortdurend gegroeid vooral door de enthousiaste aanbevelingen van tevreden huisruilers. Op dit moment biedt INTERVAC zijn diensten aan over de hele wereld en maakt vakantie-ruilafspraken mogelijk voor 30.000 gezinnen uit alle lagen van de bevolking.

De naam INTERVAC is samengesteld uit de woorden international en vacations en is als officieel handelsmerk geregistreerd in de meeste landen waar INTERVAC actief is. In de landen waar wij zijn vertegenwoordigd, noemen wij ons INTERVAC, gevolgd door de naam van het land. Wij zijn bijvoorbeeld in ons land een vzw met de naam INTERVAC.BE en INTERVAC.AT in Oostenrijk en INTERVAC.CA in Canada. Onze moeder organisatie -INTERVAC INTERNATIONAL - is een geregistreede non-profit organisatie in Zweden.

Wij voeren geen grootste advertentie- en mediacampagnes, maar bekommeren ons vooral om onze 30.000 leden. Onze permanente groei is gebaseerd op de tevredenheid van deze leden en de mond tot mond reclame die zijn voeren. Wij hebben vertegenwoordigers in 45 landen, spreken je taal en leven in jouw cultuur. We zijn er om je te gidsen en te helpen bij het realiseren van de meest succesvolle huisruil-ervaringen . Indien je vragen hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Over onze leden

Onze leden zijn doorgaans goed opgeleid, vrij bemiddeld en er steeds op uit om hun horizonten uit te breiden. Meestal zijn het huiseigenaars met één of twee beroepsinkomens. De gemiddelde leeftijd van onze leden ligt tussen 35 en 60. Vaak gaat het om gezinnen met kinderen, maar er is evengoed een aanbod van partners of alleenstaanden zonder kinderen. Onder onze leden tellen we eveneens een groep avontuurlijke gepensioneerden die de wereld willen zien en volop van de voordelen van huisruil genieten.

Welke types van vakantie biedt het Intervac online systeem aan?

Huisruil is de meest voorkomende: 2 gezinnen die besluiten om tijdens een specifieke periode elkaars huis te bewonen.

Bed and Breakfast: de gekende formule maar dan tussen Intervacleden en op gratis basis.

Huur: soms bieden leden vakantiewoningen te huur aan, maar dan aan aanzienlijk lagere huurprijzen dan de marktprijzen.