Veilig Huisruilen met Intervac

Kan ik mijn huis aan een vreemde toevertrouwen?

De vraag is normaal. Tenslotte ken je nog niemand van onze leden en denk je aan hen als aan vreemden. Maar vooraleer je beslist om met iemand te gaan ruilen heb je al wat mails verzonden en misschien telefoongesprekken gehad waardoor je mekaar beter leert kennen. We garanderen je dat tegen de tijd dat de ruil doorgaat je niet meer denkt in termen van vreemden; je gaat verblijven in het huis van vrienden en zij zijn te gast in jouw huis.

De meeste Intervac leden zijn families (gemiddelde leeftijd 40 jaar) en koppels of alleenstaanden, werkenden of senioren.Voorafgaand aan een ruil is het kwestie van je ruilpartner beter te leren kennen via uitwisseling van e-mails, brieven of telefoon. Op deze manier wordt de vertrouwensband opgebouwd. Referenties kunnen ook altijd bekomen worden via vroegere huisruilers.

Meer over Leden Referenties

Gebaseerd op het aantal bevestigde ruilen die een familie heeft gemaakt wordt een label toegekend door het ledenreferentiesysteem ( nieuw, brons, zilver, goud en platina ). Na hun vakantie kunnen de leden verkiezen om als referentie voor hun ruilpartner op te treden. Hun referentie wordt dan opgegeven op de ledenpagina. Als je vragen hebt over die aanbieding, kan je contact opnemen met de referentie-familie om te vragen hoe de ruil is verlopen en of ze tevreden waren. Ruilen blijft vooreerst gebaseerd op vertrouwen, maar Intervac bied je de kans om een aanbieding te verifiëren.