Overweeg je Huisruil

Wanneer je zover bent, vraag je je waarschijnlijk af wat je allemaal moet doen om je eerste ruil te kunnen maken. In het begin lijkt het veel, maar eenmaal alles in orde, wordt het de volgende keer veel gemakkelijker. Hieronder vind je een lijst met suggesties die je meer zekerheid moet verschaffen bij je ruilzoektocht.

Wat is de beste manier om een geschikte huisruilpartner te vinden?

Vooreerst is het belangrijk om te weten dat je wat initiatief aan de dag moet leggen om een huisruil te doen slagen. We hebben echter geprobeerd om het zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze leden contacteren elkaar rechtstreeks door gebruik te maken van een in de site geintegreerd berichtensysteem. Zo wordt een dialoog opgestart die kan uitmonden in een ruilovereenkomst. Het is niet ongebruikelijk dat je verschillende contacten hebt, vooraleer je de juiste ruilpartner vindt. Ons online systeem ondersteunt ook verschillende types van alternatieve vakantieformules.

Moeten aanbiedingen evenwaardig zijn?

Eigenaars van een ruime woning buiten de stad zijn vaak reeds tevreden met een klein, leuk ingericht appartement in het centrum van Parijs, London, Rome of San Francisco. Anderen zijn dan weer op zoek om plaats en ruimte te hebben om tot rust te komen. Een huisruil is "evenwaardig" wanneer beide partijen tevreden zijn met het aanbod.

Wie is er geïnteresseerd om naar jouw regio te komen?

Je zou nog verrast kunnen zijn! Misschien wordt niet spontaan gedacht aan een ruil met ons land of jouw regio. Het is echter zaak om deze aan te prijzen in je aankondiging. Neem dus gerust wat tijd om extra tekst op te nemen en argumenten te formuleren over de troeven van jouw regio en de centrale ligging ten opzichte van andere belangrijke centra. Wij hebben meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken. En vergeet niet dat je ruilparner op vakantie zal zijn en de tijd heeft om op ontdekkingstocht te gaan. Het "aantrekkelijke" zit vaak in het onbekende.

Wat met het ruilen van auto's?

In vele gevallen is de autoruil een essentieel onderdeel van de ruil, maar niet altijd. Het is belangrijk om te overwegen of rijden in New York City of Londen je een comfortabel gevoel geeft.

Wat betreft de verzekering: vaak dekt de bestaande autoverzekering het gebruik van de wagen door derden. Het is ontzettend belangrijk om dit met je verzekeringsagent te bespreken en op voorhand met je ruilpartner tot een overeenkomst te komen over de verantwoordelijkheid en de financiële aansprakelijkheid.

Over verzekering gesproken, wat met de verzekering van mijn huis?

Laat je verzekeringsagent weten dat je gasten in je huis hebt wanneer je op vakantie bent. De meeste maatschappijen vinden immers een onbewoonde woning een groter risico voor diefstal en vandalisme. Vraag of je speciale regelingen moet treffen en breng je ruilpartner op de hoogte van de verzekeringsvereisten, zoals het afsluiten van deuren en vensters, het inschakelen van het alarm, enz. Dit kan je opnemen in het informatiepakket voor je ruilpartner over het gebruik van je huis.

Nationale vertegenwoordiger in jouw land

Wij hebben vijfendertig nationale vertegenwoordigers of organisatoren over de hele wereld en de meeste van hen helpen reeds gedurende twintig jaar en langer leden bij het vinden van fantastische ruilen. Zij kennen de knepen van het vak, helpen je met tips en zullen alles in het werk stellen om je te helpen bij het vinden van een ruil. Intervac is vertegenwoordigd in ons land en we helpen je in jouw taal.

Gedetailleerde richtlijnen en Online hulp

We hebben gedetailleerde richtlijnen voor het maken van een huisruil, die regelmatig worden aangepast rekening houdend met de ervaringen van onze organisatoren en onze leden. Ons online systeem is goed gedocumenteerd met veel hulpteksten die je altijd verder wegwijs maken.

Wij hebben specifieke noden, kunnen wij dan ook ruilen?

De meeste voorkeuren in verband met huisruil zitten vervat in de codes van de aanbieding. Van niet-rokers tot toegankelijk voor mindervaliden, van oppas voor dieren tot privaat zwembad. Je kan een ongelimiteerde tekst toevoegen bij je aanbieding. Specifieer je verzoeken zo duidelijk mogelijk zodat de meest geschikte huisruilpartner (die ook naar jou op zoek is) je kan vinden.

Hoe start ik?

Dit is gemakkelijk, vul de korte registratiepagina in en betaal je lidmaatschap of probeer het gratis proeflidmaatschap van 14 dagen dat je volledige toegang tot de site geeft. Log in en begin met het opbouwen van je aanbieding met foto's en tekst. Je aanbieding zal pas zichtbaar zijn voor andere leden als je alle vereiste velden hebt ingevuld.

INTERVAC aanbiedingen moeten een duidelijke beschrijving geven van je woning, je familie, en naar waar en wanneer je wilt reizen. Persoonlijke voorkeuren zoals niet-rokers of geen huisdieren, moeten eveneens aangegeven worden.