Je aanbieding opstellen

Na het beëindigen van de registratieprocedure (het inschrijven, het betalen van je lidmaatschap, waarna je inschrijving geactiveerd wordt) kan je inloggen op je Intervac 'Aankondiging/Listing' en beginnen met het opstellen. Het is belangrijk aan te stippen dat je 'aankondiging' onzichtbaar blijft voor andere leden tot wanneer deze volledig is ingevuld. Vooruit, aan het werk!

Na het inloggen aan de linkerkant van de member homepage, net onder de oranje navigatiebalk, merk je een reeks links met als titel "Mijn aanbieding". Start door te klikken op "Wijzig mijn aanbieding"

Vul het formulier in met de gewenste reisdata, informatie over je familie, je huis en omgeving. Vergeet de gegevens niet te bewaren door te klikken op de oranje toets bovenaan of ook onderaan de pagina.

Je lijst van voorkeursbestemmingen

Door gebruik te maken van de link\"Mijn aanbieding\" en te klikken op \"Voorkeursbestemmingen\" laat je aan andere leden weten dat je hun land wenst te bezoeken. Bij gebrek aan voorkeur kies je voor \"Open voor alle aanbiedingen\" . Je kan echter zoveel landen, regio's of steden invullen als je zef wilt. Hoe ruimer je keuze des te meer kans je zal maken om ruilaanbiedingen te vinden . Kies hiervoor 'omgekeerde zoekactie'.

Plaats je Google Markeerder.

Door gebruik te maken van de link \"Mijn aanbieding\" kan je de Google Maps markeerder positioneren door te klikken op de link \"Plaats Google Markeerder\". Indien je een tweede woning aanbiedt of indien je wenst gebruik te maken van de breedtegraad en lengtegraad om de markeerder nog preciezer te positioneren volg je de instructies op deze pagina.

Bijkomende tekst en foto's

Neem even de tijd om de aanbiedingen van andere leden te bekijken en vergelijk met de aantrekkelijkheid van die van jou. Verzamel dan foto's van je huis, de familie, je huisdieren, je omgeving en je regio. Je kan dan starten met het opladen ervan en met het schrijven van een vrije tekst (ongelimiteerd) om je aankondiging aan te vullen. Je kan beide doen door te klikken op\"Voeg Foto's en Tekst toe\" in de navigatie \"Mijn aanbieding\" .

Toekomstige ruilpartners contacteren

Onze geïntegreerde berichtendienst laat je toe wanneer je ingelogged bent om naar een aanbieding een verzoek tot ruilen te sturen door te klikken op de link \"Stuur een bericht\", die je bij elke aanbieding vindt . Je zal automatisch een kopie ontvangen van de berichten die je hebt verstuurd via het Intervac online systeem

Inloggen om je mails te beantwoorden heeft zijn voordelen! Je kan een ongelimiteerd aantal sjabloonberichten aanmaken, versturen en her-versturen om nieuwe ruilpartners te contacteren, om aanbiedingen van andere leden te beantwoorden of tijdens de periode van het opmaken van de ruilovereenkomst.

Voor elke nieuwe ruilvakantie die je plant, kan je een sjabloonbericht opmaken om jezelf, je familie bij je potentiële ruilpartner voor te stellen. In deze mail kan je ook bijkomende informatie verwerken over je huis, omgeving. Vergeet vooral de data van je ruilperiode niet te vermelden.

Maak ook een aantal sjabloonantwoorden klaar om aanbiedingen die je ontvangt te kunnen beantwoorden. Je kan een antwoord voorzien om te melden dat je geen interesse hebt om te ruilen en één om te melden dat je wel interesse hebt, maar dat bijvoorbeeld de data niet corresponderen. Wanneer je een ruilvoorstel wil beantwoorden kan je op een eenvoudige manier de sjabloonantwoorden opladen naar de online antwoordbox en eventueel de tekst nog wat aanvullen of personaliseren voor het verzenden.

Je kan ook een sjabloonbericht opmaken om je ruilovereenkomst in een eerste fase te versturen. Je vindt meer tips over het opstellen van de ruilovereenkomst in het document : een ruil bevestigen.

Informatie verzamelen voor je ruilpartner

Ga naar je lokale Dienst voor Toersime en stel een pakket samen met brochures over plaatselijke bezienswaardigheden en festiviteiten: musea, festivals , pretparken,.... Indien je gemeentebestuur geen toeristische dienst heeft, ga dan naar een provinciale of gewestelijke dienst.

Neem de tijd om je dorp, gemeente of wijk te bekijken met de ogen van een buitenstaander. Wat zijn de charmante plaatsen? Maak een lijst van goede restaurants, met tips over de regionale specialiteiten. Voeg er ook een overzicht aan toe van leuke winkels, shopping centra en markten. Eén van de fijne voordelen van huizenruil is het bezoeken van plekken waar de normale toerist niet komt.

Bekijk ook je eigen woning even vanuit het standpunt van je ruilpartner. Zijn er bepaalde specifieke weetjes over het gebruik van één en ander? Functioneert alles wel naar wens of is het moment niet aangebroken om de lekkende kraan of het stramme slot te herstellen? Waarom die garage, kelder of zolder ook niet eens een extra opruimbeurt geven? Eenvoudige ingrepen kunnen het comfort aanzienlijk verhogen.

Contacteer de verzekeringsmaatschappij van je gezinspolis en bij een eventuele autoruil, de verzekering van je wagen en wees zeker dat alle risico's voldoende gedekt zijn.

Surf naar de sites van de lokale cinema, theater, musea en laat voor je ruilparnter een overzicht na van de programma's.